Wie wat bewaart; natuurhistorie

Wie wat bewaart; natuurhistorie
Artikelnummer 1486250
EAN Code 9789000362493
Omschrijving Wie wat bewaart; natuurhistorie
Thema Natuur
Soort Overig
Leeftijd Volwassene
Leverancier Unieboek

Menno Schilthuizen en Freek Vonk brengen de geschiedenis van de natuurwetenschap van Nederland tot leven
Voor het prille begin van natuurhistorische collecties in Nederland moeten we terug naar 1820, toen koning Willem I het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte, de voorganger van Naturalis. Het voormalige prinselijke naturali├źnkabinet verslond in de afgelopen twee eeuwen vele directeuren, onderzoekers en gebouwen en heeft zelfs oorlogen moeten doorstaan. Wie wat bewaart is een heerlijk verslag van de bijzondere historie van Naturalis en laat ons kennismaken met de vele wetenschappers, verzamelaars en natuurliefhebbers die een bijdrage hebben geleverd aan de uitbreiding en het behoud van de unieke collectie.

Natuurhistorisch museum en onderzoekscentrum Naturalis kent een rijke geschiedenis. En wie kunnen die beter uitdiepen dan biologen en meestervertellers Menno Schilthuizen en Freek Vonk?

Schilthuizen en Vonk nemen ons mee op safari door de geschiedenis van de natuurwetenschap: van de allereerste insectenverzameling van een driejarige prins tot de precieze kunst van natuurkundig illustreren en overzeese verzamelexpedities. Vermakelijk en verrassend van begin tot eind.

Bijpassende artikelen