H.I.V.E.S. Hoger instituut. 10+

H.I.V.E.S. Hoger instituut. 10+
Artikelnummer 1604505
EAN Code 9789025745059
Omschrijving H.I.V.E.S. Hoger instituut. 10+
Thema Spionage
Soort Verhalenboek
Leeftijd 10+
Leverancier Gottmer

H.I.V.E.S. (Hoger Instituut voor Eersteklas Schurken) is een supergeheim opleidingsinstituut waar kinderen die zich onderscheiden door hun slechte gedrag en boevenstreken worden getraind tot een elite die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Het is een besloten opleiding en de kinderen mogen dan ook niet weg voordat de training – zes jaar later – afgerond is. In het eerste schooljaar steken twee leerlingen met kop en schouders boven de rest uit: Otto Malpense en zijn nieuwe vriend Wing Fanchu zijn allebei in- en inslecht, en ze zijn niet van plan tegen hun wil op H.I.V.E.S. te blijven.

Mark Walden, producent en designer van computergames, kreeg dankzij zijn kat de gouden ingeving voor deze vierdelige serie. Het beest leek namelijk precies op de kat van Blofeld, de schurk uit de James Bond-films. Dit zette hem aan het denken over de achtergrond en de opvoeding van echte schurken.

Neem ook een kijkje op www.hivesboek.nl en doe mee aan de Schurken Poll: Wie is allergrootste schurk in kinderboekenland?