De poppenmaker van Krakau (pb). 11+

De poppenmaker van Krakau (pb). 11+
Artikelnummer 1341613
EAN Code 9789461316134
Omschrijving De poppenmaker van Krakau (pb). 11+
Soort Verhalenboek
Leeftijd 11+
Leverancier Fontaine Uitgevers

In het land van de poppen is er magie. In het land van de mensen is er oorlog. Overal is er pijn. Maar samen is er hoop.
Karolina, een levende pop, belandt in het atelier van een poppenmaker, een man met een bijzondere gave en een tragisch verleden. De teruggetrokken poppenmaker kan eerst nauwelijks geloven dat hij een pop heeft die kan praten, maar al gauw raakt hij onder de indruk van Karolina's lef en grootmoedigheid. Hij leeft helemaal op en sluit vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi's Polen binnenvallen, komt er echter een einde aan hun prille geluk. Karolina en de poppenmaker beseffen dat hun vrienden niet meer veilig zijn in Krakau en besluiten hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen.

''Als ik één boodschap met dit boek wil meegeven, dan is het wel wat Karolina tegen Brandt zei: 'Je hebt altijd een keuze.' We kunnen kiezen om deel te nemen aan haatmisdrijven, om ervan weg te kijken... of om de pijn in de wereld te verzachten door moed en vriendelijkheid te tonen. Wees alsjeblieft vriendelijk. Wees alsjeblieft moedig. Laat het alsjeblieft niet opnieuw gebeuren.'' - R. M. Romero

Bijpassende artikelen